Friday, 28 June 2013

ihtifal 2013

jika dahulu sekolah SMK badin hanya menghantar penyertaan untuk pertandingan kuiz ilmu wahya sebanyak 3 orang peserta dan kuiz bahasa arab untuk 3 orang peserta sahaja yang bertempat di SMK peter moujuntin penampang, pada tahun ini penyertaan di tambah dan kami kelas KAA dari SMK Badin menyertai hampir keseluruhan pertandingan yang dianjurkan..
penyertaan kali ini adalah seperti berikut:

-kuiz ilmu wahyu = 3 orang
-kuiz bahasa arab = 3 orang
-kalimatussoba (syarahan arab) = individu (seorang)
-hiwar (berbual dalam bahasa arab) = 3 orang
-qiraat bittaranum (bacaan qiraat dengan bertaranum) = individu (seorang)
  hanya pertandingan hafazan sahaja yang tidak dihantar wakil...

ermm lupa memberitahu, MISS ataupun Majlis Ihtifal Sekolah-Sekolah ini adalah sebuah pertandingan yang diadakan untuk pelajar-pelajar SMKA dan KAA.. pada tahun ini telah dilanksanakan di SMKA MOhamad Ali RANAU..berlansung selama 2 hari 1 malam

persediaan yang dibuat di surau sekolah sebelum bertolak ke Ranau  
hari kedua seusai pertandingan qiraat dan kalimatussoba 
wajah-wajah segar di perbukitan sebelum bermulanya acara 
bergambar di luar dewan seusai majlis penyampaian hadiah berakhir. jejaka masih belum bersama kami.


alhmdulillah kami capai kemenangan walaupun dengan persediaan yang tidak seberapa


bergambar di taman berhampiran surau SeMekAr

tersadai di tengah jalan kundasang-ranau kerana masalah kenderaan. alhamdulillah tidak ada apa-apa perkara buruk yang terjadi.
perjalanan balik bermula pada jam 4 petang setelah solat asar. oleh kerana masalah kenderaan yang rosak kami berhenti-henti sepanjang perjalanan bagi mengelakkan maslah lebih serius berlaku sementara kereta sewa yang lain sampai. Namun, para peserta tetap bising di dalam bas dengan segala lagu dan celoteh masing-masing. alhamdulillah beribu kesyukuran kami panjatkan setelah akhirnya kami sampai di perkarangan sekolah pada jam 7.30 petang. ramai ibu bapa yanga menunggu di luar sekolah untuk menjemput anak-anaka yang tersayang.. :)

salah seorang rakan kami telah terpilih sebagai wakil kuiz bahasa arab keperingkat negeri yang berlansung di Keningau.. MABRUK UMAR MUSTAQIM UMAR LI

BITTAUFIQ WANNAJAH FIL IMTIHAN kawan-kawanku 3KAA

No comments:

Post a Comment